WOB - A könyvek világa

Olvasni jó. Én hiszek ebben, és ha Te is, akkor itt a helyed. A téma lehet krimi, horror, vagy éppen romantikus, itt bármi előfordulhat. Böngéssz kedvedre, és írd meg Te is a véleményed egy-egy könyvről. Az oldal fórumát pedig ITT találod.

Friss topikok

Alex Kava

misscrime 2011.10.15. 18:22

alexkava02.jpgS.M. Kava amerikai írónő, aki Alex Kava néven több pszichológiai thrillert jelentetett meg. Silver Creekben, Nebraskában született. Kava már gyerekkorában arról álmodozott, hogy író lesz, s bár szülei megértették, hogy fontos a tanulás, de komoly munkaerkölcsük is volt. Az írást komolytalan elfoglaltságnak tartották, mely szükséges volt az iskolába. A tinédzser Kava naptárak hátoldalára írt rövid történeteket, s azokat csak öccsével osztotta meg, majd elrejtette őket az ágya alá egy cipős dobozba.
Művészeti ösztöndíjat szerzett, hogy főiskolára járhasson. Hogy fizetni tudja a kiadásait, egy közeli kórházban dolgozott a központi ellátási osztályon, s összegyűjtötte és sterilizálta az eszközöket, amiket műtéteknél használtak, vagy a patológián, a hullaházban. 1982-ben diplomázott magna cum laude a Saint Mary Főiskolán Omahában művészet és irodalom szakon.
A diploma után Kava több helyen is dolgozott, de főleg reklám és marketing területen. Ezután saját grafikai tervező céget alapított. Élelmiszer-csomagolásokat, logókat, brossúrákat, hírleveleket, üdvözlőkártyákat készítettek, s televíziós- és rádióreklámokat rendeztek. 1992-ben Kava visszatért alma materébe, hogy PR-igazgató legyen.
1996 nyarán otthagyta a PR-os állást a főiskolán, hogy teljes idejét az írásnak szentelhesse. Alex Kava tagja a Mystery Writers of America, a Sisters in Crime és az International Thriller Writers szervezeteknek. Könyveiből több mint három millió példányt adtak el világszerte. Pszichothrillerjei zömének főszereplője egy Maggie O'Dell nevű személyiségelemző az FBI-nál.

Művei:

Maggie O'Dell-sorozat:
A Perfect Evil (A Gonosz; 2000)
Split Second (Rémület; 2001)
The Soul Catcher (Sötét lelkek; 2002)
At the Stroke of Madness (Dermesztő őrület; 2003)
A Necessary Evil (Szövetség a gonosszal; 2006)
Exposed (2008)
Black Friday (2009)
Damaged (2010)
Hot Wire (2010)

Egyéb regények:
One False Move (Egy rossz mozdulat; 2004)
Whitewash (2007)

Novellák:
Goodnight, Sweet Mother (2006)

Címkék: életrajz alex kava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebooks.blog.hu/api/trackback/id/tr53305457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása