WOB - A könyvek világa

Olvasni jó. Én hiszek ebben, és ha Te is, akkor itt a helyed. A téma lehet krimi, horror, vagy éppen romantikus, itt bármi előfordulhat. Böngéssz kedvedre, és írd meg Te is a véleményed egy-egy könyvről. Az oldal fórumát pedig ITT találod.

Friss topikok

2013, a ragyogás éve

misscrime 2012.07.25. 10:31

Ha minden igaz, örülhetnek a Stephen King rajongók. Bár egyre-másra jelennek meg regényei, a várhatóan 2013-ban megjelenő Doctor Sleep című könyve egy igazi csemege lesz, ugyanis a nagy sikert aratott Ragyogás folytatásának ígérkezik.
Az 1977-ben megjelent Ragyogás (The Shining) megismertetett minket a Torrance családdal és az Overlook (Kilátó) Hotellel. Ha még emlékszünk rá - és miért ne emlékeznénk? - Daniel Torrance egy telekinetikus képességgel rendelkező kis srác volt, s ezt a képességet nevezték "ragyogás" -nak.
A Doctor Sleep-ben azonban már nem gyerek, hanem középkorú férfi, aki a múlt árnyékától menekülve (túlélte a szörnyű epizódot a szállodában, amikor édesapja meg akarta ölni gonosz erők irányítása alatt) letelepszik egy New-Hampshire-i kisvárosban, ahol egy idősek otthonában vállal állást. Megmaradt erejével segít az idős embereknek a végső órákban. Ő lesz "Doctor Sleep".
Az idill azonban nem tart sokáig, mint ahogy az Stephen King könyveiben lenni szokott. Dan megismerkedik egy 12 éves lánnyal, Abra Stone-nal, aki olyannyira "ragyog", amilyet még maga Dan sem látott. A lányt üldözik képessége miatt, s Dan elhatározza, hogy segít neki megmenekülni a The True Knot nevű csoport elől. A tagok keresik az olyan embereket, mint Abra vagy Dan, és bár úgy néznek ki, mint bárki más, ők ketten tudják, hogy halhatatlanok, a "ragyogás" ad nekik energiát, és ha elkapnak egy ilyen képességgel rendelkező gyereket, szép lassan halálra kínozzák.
Szép, szép... Én szívesen elolvasnám, bár nekünk azért még egy kicsivel többet kell majd várnunk a könyv megjelenésére. Addig is, hogy ne unatkozzunk, el lehet olvasni még egyszer A ragyogást (aki már rég olvasta); aki pedig még nem tette meg, de szeretné, ideje, hogy elkezdje.

Címkék: újdonság stephen king

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebooks.blog.hu/api/trackback/id/tr954676697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása