WOB - A könyvek világa

Olvasni jó. Én hiszek ebben, és ha Te is, akkor itt a helyed. A téma lehet krimi, horror, vagy éppen romantikus, itt bármi előfordulhat. Böngéssz kedvedre, és írd meg Te is a véleményed egy-egy könyvről. Az oldal fórumát pedig ITT találod.

Friss topikok

Sheila Bruckner - A fele sem tréfa (1995)

misscrime 2011.10.25. 19:22

Kitty egy sikeres magazin sztárriportere. Hihetetlenül fifikás, ravasz és rámenős, nem ismer lehetetlent. Sziporkázó, magával ragadó személyiségével szinte mindenkit elbűvöl.

Az újságnál nehéz, de izgalmas feladatokat kap. Jogi végzettsége miatt főnöke gyakran bízza meg bűnügyekben való nyomozással. Legújabb riportalanya a titokzatos Lord Nottingham lenne, akiről köztudott, hogy egyszerűen megközelíthetetlen. Ez idáig még minden kísérletező újságíró kudarcot vallott vele. Nem úgy a rendíthetetlen Kitty, aki meghökkentő módon jut a lord közelébe.
Egy remek cikk reményében sorra dönti le az útjában álló akadályokat. Ekkor még nem sejti, mennyi veszély leselkedik rá. Először csak a szívét ejti rabul a lord, ebbe még boldogan beletörődne. Végül azonban nemcsak eddigi függetlensége, szabadsága kerül veszélybe, hanem maga az élete is... és ennek már a fele sem tréfa!

bruckner_felesemtrefa.jpgÉn igazság szerint sok mindent elolvasok, ami a kezembe kerül, mondhatni bármit, kivéve a westernt, háborús történeteket és a túl csöpögős romantikus regényeket. A fele sem tréfa nem a kimondott "esetem", de mivel már meg volt egy ideje a polcon, gondoltam elolvasom, mert elég rövid. Még 50 Ft-ért vettem meg vagy antikváriumban vagy könyvtárban.
Mikor jó idő után a kezembe vettem a könyvet, kezdetnek elolvastam a hátulján a szöveget. Ez egy Sylvie romantikus könyvsorozat, a Gold Book Kft. kiadványa (Sylvie 39), s tegyük hozzá, hogy a borítója nem ígért sok jót, elég béna, de ahogy mondani szokás "ne ítélj a borító alapján". Szóval mivel a tartalom felkeltette az érdeklődésem, belekezdtem az olvasásba, ami tényleg nem telt túl sok időbe, hiszen mindössze 125 oldal. Az energikus Kitty-t szinte azonnal megkedveltem. A későbbiekben azt vártam, mikor indul a lány Londonba, és mi lesz az a "meghökkentő mód", ahogy a lorddal találkozik (ami meg kell, hogy mondjam vicces volt, de nincs a "főhősök érdekes találkozása" toplistán). Lord Nottingham figuráját is megszerettem, bár tény, hogy nem kedvelem túlzottan a lordos történeteket, s a hasonló kosztümös szerelmes regényeket. Én inkább hajlok a romantikus-krimik felé, s ez a könyv is ígért kalandot, hiszen a fülszöveg szerint a főhősnő élete is bajba kerül.
Végül került is, mivel a két főszereplő összefogott, hogy megtudja, ki ölte meg a lord apját, s Kitty mint újságíró áhítozik az ilyen rejtélyek után. De közel is kerülnek egymáshoz érzelmileg. Először barátok lesznek, majd mindketten érzik, hogy itt sokkal többről van szó, de a nem engednek önmaguknak, amíg le nem zárják az ügyet. Van benne egy-két veszekedés, hajbakapás is, ahogy ez az ilyen és ehhez hasonló történetekben lenni szokott, de végül bevallják egymásnak azt a bizonyos nagybetűs szót.
A regény befejezése több izgalmat tartogat, mikor a lány eltűnik, mivel foglyul ejtik, s a félőrült lord felkutatja. Kitty-vel jól elbánnak az erőszakos gorillák, így az sem biztos, hogy túléli, de végül mindketten megmenekülnek, s a férfi megkéri a lány kezét, s végre egymáséi lesznek, ahogy ez az ilyen és... na tudjátok.
Összességében jó volt elolvasni, de azért az is jó volt, hogy nem volt hosszabb. Nem az a kifejezett stílus, amit kedvelek (gondolok itt például Sandra Brownra vagy Cynthia Parkerre). S lehet, hogy a rövid terjedelem miatt volt a sietség, de számomra néha kidolgozatlanok voltak a jelenetek. Mondhatnám, hogy annyi izgalom sem volt benne, mint amennyit vártam, mivel csak a végén kerültek mindketten bajba, előtte meg csak egyszer-kétszer volt olyan rész, amikor majdnem lebuktak valami olyanban, ami veszélyes (például betörtek egy gyárba). Ezekben a részekben viszont az olvasó a két főhős közötti viszonyra koncentrálhat, mely olykor mókás vagy éppen viharos.
A szerzőről annyit, hogy valójában magyar származású, s ő is végzett újságíróiskolát. Nálam talán ez is oka, hogy annyira nem lett klasszis a könyv, mivel valahogy ritkán olvasok magyar íróktól. Pedig talán kéne, de azért más a stílus...

Szereplők:
Kitty Clarke, újságírónő
Bruce, Kitty főnöke
Lord Roderick Milton 'Rick' Nottingham, gazdag arisztokrata, gyárigazgató, volt politikus
Margery, Rick házvezetőnője
Mr. Benton, gyárigazgató
Johnson, Benton jobbkeze
Bobby, Benton egyik verőlegénye

Címkék: kaland romantikus fülszöveg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebooks.blog.hu/api/trackback/id/tr763329466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása