WOB - A könyvek világa

Olvasni jó. Én hiszek ebben, és ha Te is, akkor itt a helyed. A téma lehet krimi, horror, vagy éppen romantikus, itt bármi előfordulhat. Böngéssz kedvedre, és írd meg Te is a véleményed egy-egy könyvről. Az oldal fórumát pedig ITT találod.

Friss topikok

Joyce Harrington - Baby Grace megmentése (1938) [Philip Marlowe visszatérése]

misscrime 2011.10.23. 16:25

Robert Crais, Max Allan Collins, Francis M. Nevins, Jr., John Lutz, Simon Brett, Stuart M. Kaminsky, Edward D. Hoch, James Grady, Eric Van Lustbader és további szerzők. Philip Marlowe novellája.
Egy rendkívüli könyvet tart a kezében az olvasó, bár mintegy másfél évtizedet megkésett e novellagyűjtemény magyar nyelvű kiadása, mivel az eredeti kötet Raymond Chandler születésének századik évfordulójára jelent meg. A könyv szerkesztője és az újabb Philip Marlowe-történetek írói Chandler előtti főhajtásnak szánták ezt az antológiát.
Huszonhárom szerző, huszonhárom Philip Marlowe novelláját tartalmazza a gyűjtemény, s mintegy ráadásként Raymond Chandler utolsó Philip Marlowe-történetét: A ceruza (The Pencil) címűt, jelentősen gazdagítva a chandleri Marlowe-hagyatékot.

A Baby Grace megmentése (Saving Grace) című novella nem lett a kedvencem a kötetből, mert nem túlzottam kötött le, bár a vége azért izgalmasabbra sikeredett. Szerintem nagyon elhúzódott a történet, viszont ennek ellenére vicces volt, humorosak lettek a karakterek.
Joyce Harrington Philip Marlowe történetében két régi ismerős bízza meg a magánnyomozót, hogy találja meg egyikük kislányát. June és January ikrek, s Marlowe még gyerekkorából ismeri őket: June-t egyszer megcsókolta. Az ikrek voltak az ő iskolájukban a bizonyos csúnya lányok, és azóta sem változtak sokat. Bár Marlowe January-vel még annyira sem jön ki, mint June-nal, elvállalja az ügyet, és a Baby Grace apja keresésére indul, mivel a két nő szerint ő vitte magával a gyereket, mivel nem akarta, hogy June és January sztárt faragjon belőle. Azonban, mint általában, most sem ilyen egyszerű Marlowe ügye...
Tetszett, amit a szerző írt a történet végére megjegyzésként, mely a könyvtár/könyvek és a filmek kapcsolatáról szól. Joyce Harringtontól egyébként nem jelent meg más nálunk, legalábbis én nemigen találtam.

A Baby Grace megmentése szereplői:
Philip Marlowe, magánnyomozó
June Abbott, Marlowe megbízója
January Abbott, June ikertestvére, Baby Grace anyja
Walter Watson, Baby Grace apja
Lucille Watson, Walter testvére
Benny Flinders, újságíró, Marlowe alkalmi ivócimborája
Hap Delaney, üzletember, tehetségkutató

Címkék: krimi raymond chandler fülszöveg philip marlowe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebooks.blog.hu/api/trackback/id/tr173324040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása